19.4.2024. 21:05
Sarajevo: Kako je umrla dvomjesečna beba u Domu na Bjelavama?
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i dalje istražuje slučaj smrti dvomjesečne bebe, koja je 22. februara preminula u Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, piše večeras Dnevni Avaz.

Još se, kako je potvrđeno za Avaz, čeka nalaz obdukcije, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrti. Ova vijest prije dva mjeseca šokirala je bh. javnost jer je beba oduzeta od roditelja i prebačena u spomenuti dom.

- Što se tiče događaja koji se odnosi na smrt dvomjesečne bebe, Tužilaštvo poduzima radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koji se tiču uzroka smrti - navela je za “Avaz” Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Djevojčica je preminula u Domu 22. februara u večernjim satima. Odmah su o tome obaviješteni policija i Tužilaštvo KS, nakon čega je pokrenuta istraga.

Tom prilikom beba je bila s njim i on je tražio da je preuzme Centar. Otac je u međuvremenu pušten iz pritvora, a Tužilaštvo protiv njega vodi posebnu istragu kako za nasilje u porodici tako i za oduzimanje njihovog zajedničkog 11-godišnjeg djeteta, piše Dnevni Avaz.

U međuvremenu, majka preminule bebe pokrenula je postupak protiv Centra za socijalni rad zbog smještanja djevojčice u Dom. Kako nam je saopćeno iz Tužilaštva KS, trenutno se radi na provjerama navoda iz majčine prijave koja tvrdi da je beba njoj trebala biti predata te da je nezakonito smještena u Dom na Bjelavama.  

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana