20.4.2024. 16:21
Objavio video na Facebooku: Uhapšen muškarac koji je prijetio da će nožem ubiti nevjernike i čifute
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, nakon pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije, uhapsili jednu osobu osumnjičenu za krivično djelo Terorizam.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, prema prikupljenim saznanjima uhapšeni muškarac je na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se predstavlja kao Edin Podgora i govori da je “krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make”.

- Nakon hapšenja osumnjičeni je sprovedeno u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

 Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju - navode iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana