28.3.2021. 20:10
Koliko često treba čistiti kadu?
Prema sajtu “marthastewart”, kadu i tuš-kabinu biste trebali čistiti minimalno jednom sedmično.

To je zato što ostaci gela za tuširanje i šampona nisu jedina stvar koja se nakuplja u vašoj kadi. Tu su i mrtve stanice kože i suvišna voda, što, ako ostane u vašoj kadi, potiče stvaranje gljivica, piše “The List”.

Ako nemate vremena za čišćenje jednom sedmično, “NBC News” navodi da biste trebali brisati kadu barem jednom u dvije sedmice.

Takođe, ako koristite zavjese za tuš-kabine, njih biste takođe trebali čistiti minimalno jednom nedjeljno kako bi se izbjeglo nakupljanje plijesni. Ako duže od tri mjeseca koristite istu zavjesu za tuširanje, “Buzzfeed” sugeriše da je vrijeme da je zamijenite. Isto vrijedi i za prostirku za kadu.

(Ajdin Balićevac)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana