16.4.2021. 20:16
Možete ga vratiti, ako ste ga kupili: Mikser 'Vivax HM-301 V' povučen sa bh. tržišta jer predstavlja ozbiljan rizik od požara
Sa tržišta BiH povučen je električni mikser za hranu "Vivax HM-301 V", jer predstavlja ozbiljan rizik od požara, a potrošačima koji su ga kupili preporučuje se da ne koriste proizvod, već da ga vrate u trgovinu maloprodaje, prenosi Avaz.

Mikser predstavlja ozbiljan rizik od požara, jer se može pregrijati prilikom miješanja gustih sadržaja, a nije usklađen ni sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i standardom BAS EN 60335, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o mikseru proizvođača "MS industrial ltd" iz Hong Konga, a zemlja porijekla je Kina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana