26.10.2020. 18:50
Film 'Quo Vadis, Aida?' premijerno prikazan na Viennalu
Austrijska premijera filma "Quo Vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić održana je u okviru 58. Međunarodnog filmskog festivala Viennale.

Premijeri filma prisustvovali rediteljica Žbanić, producent Damir Ibrahimović, austrijska glumica Edita Malovčić, koproducenti  i ostali članovi ekipe filma iz Austrije.

Pored dvije održane projekcije, publika Viennalea će imati priliku pogledati film danas i 1. novembra.

Viennale je najveći međunarodni filmski festival u Austriji,  najstariji  i najpoznatiji festival na njemačkom govornom području. 

Program Viennala čini pažljivo odabrana selekcija novih naslova iz cijeloga svijeta i svake godine festival u Beču posjeti 92.000 ljudi. Ovogodišnji reducirani program festivala broji 86 dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova i 27 kratkometražnih filmova

Film „Quo Vadis, Aida?“ nastavlja svoj festivalski život na festivalima u Busanu (J.Koreja), Sevilji (Španija) i Wroclavu (Poljska), saopćila je produkcija Deblokada.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana