17.12.2020. 14:16
Specijalno priznanje filmu Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?" na Jerusalem festivalu
Žiri međunarodnog takmičarskog programa ovogodišnjeg 37. Jerusalem film festivalau sastavu Pavel Pavlikovski (Pawel Pawlikowski), Jozef Sidar (Joseph Cedar), Daniela Mikel (Michel), dodijelio je Specijalno priznanje filmu Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?" (Kuda ideš Aida), bh. kandidatu za nagradu Oskar.

U sklopu međunarodnog takmičarskog programa JFF-a prikazano je 11 filmskih naslova iz cijeloga svijeta, a kompletan program ovogodišnjeg JFF-a sastojao se od 70 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmskih naslova.

Jerusalem film festival, koji se ove godine održava od 10. do 20. decembra, od svog osnivanja 1984. godine, svake godine tokom 10 dana trajanja festivala, prikaže 150 do 200 filmova, među kojima su najbolja svjetska filmska ostvarenja.

Ovaj festival predstavlja vodeću platformu u Izraelu za predstavljanje najboljih savremenih svjetskih kinematografskih trendova.

Film "Quo Vadis, Aida?" dostupan je do kraja decembra na platformi kina Meeting point gledateljima u BIH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

Bosanskohercegovačka publika film može pogledati i u kinima Cinestar Sarajevo, Tuzla i Bihać i kinu Cinplexx Plaza Mostar.


(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana