24.12.2020. 20:50
Nagrada 'Jan' Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH za seriju 'Kosti'
Na dodjeli nagrada „ Jan“ Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH dodijeljena su priznanja u šest kategorija – igrani film, TV/igrana serija, dokumentarni film, studentski film, reklamni video i muzički spot, te specijalna nagrada za saradnju sa sektorom kamere.

Tročlani žiri u sastavu: direktor fotografije Drago Resner, reditelj Nermin Hamzagić i direktor fotografije Draško Gajić, je najboljim snimateljskim radom u kategoriji “TV/igrana serija” proglasio rad Saše Petkovića i Dragana Radetića na seriji “Kosti”, projekt „Bosonoga produkcije“ iz Banje Luke i Radio-televizije Srbije.

Ovom nagradom Petković i Radetić nastavljaju uspješnu saradnju sa autorskim timom “Bosonoga produkcije”, budući da su i za prvi dio ove banjalučke trilogije, seriju “Meso”, osvojili isto priznanje. U pitanju je strukovna nagrada i dodjeljuju je kolege snimatelji i snimateljice, pa je time, za njih, njena vrijednost jos veća.

Serija „Kosti“, reditelja Saše Hajdukovića, nastala po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, a čiji producent je Brankica Janković, osvojila je milionski auditorijum Srbije, a od 1. do 5. januara će biti prikazana i domaćoj publici u svojevrsnom novogodišnjem maratonu. Uloge tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Nikola Pejaković, Lea Sekulić, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Dragan Mićanović i Nikolina Friganović, saopćeno je.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana