17.3.2022. 11:35
Otvorene online prijave za programe 28. SFF-a
Sarajevo Film Festival (SFF) obavještava da su otvorene onlajn prijave filmova i dramskih serija za programe 28. SFF-a, koji će biti održan od 12. do 19. augusta.

U saopštenju pres službe Festivala navodi se da filmski autori i producenti mogu prijaviti ostvarenja za sljedeće programe: Takmičarski program - igrani film, Takmičarski program - dokumentarni film, Takmičarski program - kratki film, Takmičarski program - studentski film, te programi U fokusu, Pretpremijere - program specijaliziran za dramske serije, Open Er, Kinoskop Samer Skrin, Evropski kratki, Dječiji program, TinArena, Suočavanje s prošlošću i BH Film program.


Ukoliko drugačije ne bude navedeno, svi neophodni materijali za prijavu filmova za spomenute programe moraju biti dostavljeni do 28. maja, saopćeno je.

Naknade za prijavu su: Takmičarski program - igrani film: besplatno za prijavu; Takmičarski program - dokumentarni film: besplatno za prijavu; Takmičarski program - kratki film: besplatno za prijavu; Takmičarski program: studentski film - besplatno za prijavu; BH Film: besplatno za prijavu.

Ostali programi otvoreni za prijavljivanje: Dugometražni film (60 minuta trajanja ili više) - 70 KM ili 35 eura, Kratki film (do 30 minuta, uključujući odjavnu špicu) - 30 KM ili 15 eura.

Pravilnik, uslovi i onlajn formulari za prijavu objavljeni su na veb stranici Sarajevo Film Festivala, navodi se u saopćenju SFF-a.


(Amer M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana