19.7.2020. 21:19
Chelsea se pridružio Arsenalu u finalu FA kupa
Nogometaši Chelseaja suprotstaviće se Arsenalu u finalu FA kupa – “plavci” su večeras na Wembleyu savladali protiv Manchester United 3:1.

Zbog teške povrede Erica Baillya, prvo poluvrijeme trajalo je 58 minuta. Djelovalo je da neće biti golova, ali nije bilo tako.

U nadoknadi prvog  poluvremena, koji se zbog povrede Baillya igralo duže gol je postigao Olivier Giroud nakon asistencije Cesara Azpilicuete.

Već na samom početku  drugog poluvremena postignut je pogodak za  2:0,  kada je u 46. minuti strijelac za Chelsea bio jMason Mount. Chelsea je pitanje pobjednika riješio u 74. minuti, kada je svoju mrežu zatresao je Maguire.

Do počasnog gola Manchester United stigao je s bijele tačke nakon što je penal skrivio Hudson Odoi, a precizan je bio Bruno Fernandes.




(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana