21.7.2020. 8:09
Ronaldo postavljao rekorde i Juventus doveo na korak od titule
U derbiju 34. kola Serije A Juventus je s 2:1 pobijedio Lazio i došao na korak od osvajanja još jednog naslova.

Juventus je večerašnjom pobjedom, 25. u prvenstvu, prekinuo jednu lošu seriju od tri uzastopna meča bez trijumfa, ali Cristiano Ronaldo je s dva nova gola u izuzetno važnoj utakmici vjerovatno i prelomio trku za Scudetto.

U prvom poluvremenu mreže se nisu tresle, mada se moglo uživati u dinamičnoj utakmici s nekoliko izglednih šansi, a najbolju je imao Immobile u završnici kada je pogodio stativu.


U 51. minuti dosuđen je penal za Juventus nakon što je Daniele Orsato konzultirao VAR, a Ronaldo siguran s bijele tačke za 1:0.

Samo tri minute kasnije Portugalac postiže svoj 30. pogodak u Seriji A i postaje prvi strijelac. Uz to, Ronaldo postaje tek treći igrač u proteklih 60 godina koji je dao najmanje 30 golova u Seriji A nakon Higuaina i Tonija i postaje prvi igrač koji je u La Ligi, Premier ligi i Seriji A zabio najmanje 50 golova.


U 66. minuti Ronaldo je bio blizu hat-tricka, zatim Dybala u 72. minuti ne koristi dobru situaciju, a Lazio uspijeva da smanji u 83. minuti. Ciro Immobile takođe dolazi do svog 30. gola, pogodivši s bijele tačke, ali gosti iz Rima ne uspijevaju da izvuku barem bod u Torinu.

Četiri kola prije kraja Juventus ima 80 bodova, osam više od Intera i devet od Atalante, odnosno 11 od Lazija. Kako sada stvari stoje, Juve je novi - stari prvak Italije.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana