24.7.2020. 21:25
Matthias Fanimo novi fudbaler šampiona BiH
Matthias Fanimo novi je član šampiona Bosne i Hercegovine, a potpisao je ugovor u trajanju od tri godine!

"Sretan sam i zadovoljan što je došlo i dogovora i što sam sada član FK Sarajevo. Ovo je veliki klub u Bosni i Hercegovini i velika je čast igrati za njega. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Sarajeva", poručio je novi Fudbaler koševskog premijerligaša.

Fanimo dolazi iz ekipe Mladosti u kojoj je odigrao 29 utakmica, te postigao šest pogodaka i ostvario osam asistencija.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dogovoriti dolazak Fanima, on je igrač koji je prethodne dvije sezone igrao u ekipi Mladosti, te nije nepoznanica za naše navijače. Nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i u Bordo dresu", poručio je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

Matthias je ranije igrao za Dravu, Margate, Eastleigh, Bishops St., Tranmere Rovers, a prošao je omladinske kategorije engleskog velikana West Hama. Za mlade reprezentacije Engleske odigrao je 19 utakmica.



(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana