27.7.2020. 10:56
Trener pohvalno govorio o bivšem defanzivcu Sarajeva: Bio je šampion, ali je odabrao da dođe kod nas i opet se dokazuje
Bosanskohercegovački defanzivac Advan Kadušić nedavno je osvojio titulu prvaka Slovenije sa ekipom Celja i to nakon što je u posljednjem kolu protiv Olimpije remizirao 2:2.

Trener trenutno najbolje slovenačke ekipe Dušan Kosić je u razgovoru za Glas Srpske pohvalno govorio o nekadašnjem defanzivcu Sarajeva i Zrinjskog.

- Mlađi igrači ovdje dolaze po afirmaciju i tu je i dobiju. Fudbaleri koji možda ne bi mogli da igraju u Hrvatskoj ili Srbiji ovdje imaju važne uloge. Moram da istaknem i primjer našeg Advana Kadušića. On je sa uspjehom igrao u BiH, bio šampion države i stekao određeni status, a opet je izabrao da dođe kod nas i iznova se dokazuje, pojasnio je on.

Kadušić je odigrao 16 utakmica za Celje, te je postigao dva gola, prenosi S1.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana