22.10.2020. 22:52
Milan slavio protiv Celtica, Krunić postigao pogodak
Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Celtic sa 3:1 u meču prvog kola grupne faze Evropske lige.
Celtic je solidno igrao u prvom dijelu, ali je Milan bio taj koji je postizao golove. Rossoneri su u samom finišu prvog poluvremena uspjeli da udvostruče prednost.

Ovaj put asistent je bio Theo Hernandez, a gol za 0:2 postigao je Brahim Diaz koji je ovog ljeta pojačao Milan dolaskom iz Real Madrida.

No, u drugom dijelu Celtic je bio dosta bolji. Škoti su stvarali prilike i bilo je jasno da žele da se vrate u meč. Domaći su u 76. minuti uspjeli da smanje na 1:2 kada je Donnarummu savladao Elyounoussi.

Činilo se da Celtic ima snage da dođe do remija jer je bio vidljiv pad u igri Milana. Celtic je napadao, ali je Milan u sudijskoj nadoknadi nakon kontre došao do novog gola, a konačnih 1:3 postavio je rezervista Hauge.

U istoj grupi večeras su u Pragu igrali Sparta i Lille. Francuski tim je odigrao sjajan meč i slavio je čak s 4:1.

Zanimljivo je bilo i u grupi G gdje su Leicester i Braga upisali sigurne pobjede. Leicester je na svom terenu pobijedio Zoryju sa 3:0, a golove za ovaj tim zabili su Maddison, Barnes i Iheanacho.

S druge strane Braga je na svom terenu pobijedila AEK sa 3:0 golovima Galena, Horte i Paulinha. Bh. fudbaler Anel Šabanadžović nije ulazio u igru u porazu svog tima.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana