26.1.2021. 20:40
Thomas Tuchel novi trener Chelseaja
Chelsea je objavio kako je Tuchel novi menadžer, nakon što je prethodno jučer otkaz dobio Frank Lampard.
Tuchel je dvije i pol godine radio u PSG-u, gdje je nedavno dobio otkaz i postaće prvi Nijemac koji će sjediti na klupi Plavaca.

U Parizu je osvojio četiri trofeja i igrao finale Lige prvaka, a prethodno je sedam godina radio u Njemačkoj kao trener Mainza i Borussije Dortmund.

Potpisao je ugovor na 18 mjeseci s opcijom produžetka na dodatnih godinu dana.

"Želim da se zahvalim klubu na povjerenju. Svi u mom timu imamo respekt prema Frenku Lampardu i svemu što je uradio za Chelsea. Istovremeno, jedva čekam da upoznam igrače i takmičim se sa njima u najuzbudljivijoj ligi na svijetu. Zahvalan sam što sam postao dio porodice Chelseaja, osjećaj je sjajan", izjavio je Tuchel.

(Mirza Malović)
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana