21.6.2022. 17:30
Adnan Džafić sedmo pojačanje FK Sarajevo
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Feđa Dudić baš kao što je i najavio napravio je remont u Bordo timu. Sedmo pojačanje FK Sarajevo ovog ljeta je Adnan Džafić.

Džafić je rođen 10. maja 1990. godine u Visokom, a u Sarajevo dolazi nakon što mu je istekao ugovor sa ekipom Tuzla City. On je prethodne dvije sezone sa mnogo uspjeha nosio dres tima iz Tuzle, i jedan je od najzaslužnijih što je njegov klub u prošloj sezoni zauzeo drugu poziciju na tabeli i izborio plasman u Evropu.

Sa 12 golova i 9 asistencija bio je jedan od najboljih fudbalera u ligi, a od strane trenera i igrača izabran je u idealni tim Premijer lige za sezonu 2021/22. Potpisan je ugovor na jednu godinu, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Džafić je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj s obzirom na to da je 2010. godine iz visočke Bosne prešao u ekipu Caslav. U Češkoj se zadržao preko 10 godina igrajući za nekoliko različitih klubova, prije nego što se u ljeto 2020. godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, piše N1. 


(Fena / Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana