24.6.2022. 10:50
Nagelsmann prepričao prvi razgovor s Maneom: To se rijetko doživi
Sadio Mane nakon šest godina provedenih u Liverpoolu prešao je u Bayern. Minhenski klub doveo ga je za 32 miliona eura, a senegalski napadač potpisao je trogodišnji ugovor. Trener Bayerna Julian Nagelsmann oduševljen je dolaskom 30-godišnjeg Manea.

“U prvom razgovoru pokazao je koliko je nesebičan. Suzdržano je rekao: “Nije me briga na kojoj ću poziciji igrati.” To se rijetko doživi u prvom razgovoru. Stavio se na raspolaganje klubu i treneru, imao je malo zahtjeva. Češće igrači kažu kako žele igrati ovo ili ono jer inače neće doći”, izjavio je Nagelsmann za klupsku televiziju.

“Mi smo Bayern. Ne moramo se smatrati manjima no što jesmo. Uvijek možemo licitirati za velike zvijezde. Ponekad postoji problem finansija, pogotovo ako su igrači prije toga bili u Engleskoj. Tada često ne prihvaćaju našu ponuđenu plaću. No sa Sadijom je bilo drugačije. Stvarno je bio zainteresiran za dolazak”, potvrdio je Nagelsmann.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana