11.8.2022. 9:35
Zrinjski danas protiv Tobola
Nogometaši Zrinjskog sastaju se danas u Kostanayu s kazahstanskim Tobolom u uzvratnom susretu trećeg pretkola UEFA Konferencije lige.


Prvak BiH iz prvog meča u Mostaru ima prednost od jednog gola i blizu je plasmana u play-off, posljednju stepenicu za ulazak u grupnu fazu.

Trener Sergej Jakirović očekuje tešku utakmicu i "agresivnog domaćina, koji će vjerovatno krenuti po pogodak od prve sekunde".

- Mi moramo odigrati čvrsto i agresivno, sa gardom koji smo imali u Kišinjevi i u Tirani, a da ne samo odbranimo nego da probamo postići pogodak i učiniomo sve da prođemo dalje - izjavio je Jakirović.

Susret je na rasporedu u četvrtak u 16 sati po srednjoevropskom vremenu.

Pobjednik ovog dvomeča sastat će se u play-offu s poraženim iz duela Olympiacos - Slovan Bratislava. 



(Fena / Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana