11.8.2022. 17:13
PSG pronašao alternativu ako propadne transfer Škrinijara

Od početka juna Pari Sen Žermen pokušava da dovede Milana Škrinijara. Slovački defanzivac je prioritet Parižana i Inter je spreman za pregovore, ali pod svojim uslovima. Žele da, kad se već odriču bitnog igrača, jednom prodajom ublaže finansijske probleme, te su odredili cijenu od 70.000.000 eura.
A na Parku Prinčeva je dolaskom Luisa Kampoša (Sampos) došlo do zaokreta u transfer politici. Pariški klub ovog ljeta nije kao po običaju pretplatio igrače i do sada nije želio da ide preko 60.000.000 eura, zbog čega su se pregovori sa Interom toliko otegli…

Istovremeno sa ulaznim, čelnici Pari Sen Žermena rade i na izlaznim transferima, a kako bi uskoro mogao da ostane bez Tila Kerera i Abdua Dijaloa o čijim prodajama pregovara već neko vrijeme (zagrizli Vest Hem i Sevilja), šampion Francuske ne želi da uđe u sezonu sa manjkom opcija u srcu odbrane.

Ugledni "L'Equipe" piše da je PSG u potrazi za alternativama zagledao u stopera Lajcpiga Mohameda Simakana. Dobro poznato lice u Francuskoj, s obzirom na to da je dvije godine nastupao za prvi tim Strazbura prije nego što ga je njemački klub prošlog ljeta kupio za 15.000.000 eura.

Čelnicima Pari Sen Žermena i dalje su u sjećanju prošlogodišnje utakmice grupne faze Lige šampiona sa Lajpcigom u kojima je Simakan demonstrirao set zavidnih atletskih sposobnosti, a pored toga što ima tek 22 godine – što je bitno u kontekstu želje za podmlađivanjem tima. Francuz se u Saksoniji navikao na formaciju sa trojicom stopera koju će po svemu sudeći Kristof Galtije koristiti na Parku Prinčeva.
Pari Sen Žermen je dovođenjem Nordija Mukijelea prije tri sedmice baš iz Lajpciga učvrstio vezu, pa je spreman i da sačeka čedo Red Bula da pronađe zamjenu prije nego što potpiše Simakana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana