13.8.2022. 11:35
Ten Hag: Mogu vratiti Unitedu staru slavu

Nakon što je u prvom kolu na Old Traffordu Manchester United izgubio od Brightona, šef Crvenih đavola Erik ten Hag najavio je duel protiv Brentforda te je uputio važnu poruku navijačima.


Iako je atmosfera među navijačima značajno narušena zbog lošeg otvaranja prvenstva, novi menadžer Manchester Uniteda osvrnuo se na podršku koju ekipa ima i proces u kojem se nalazi.

"Ne mogu tražiti od navijača da budu strpljivi. Nadam se da će biti jer žele da vide pobjednički tim i zato sam ja ovdje. Za proces je potrebno vrijeme i to je tako", rekao je Nizozemac.

Nakon toga, osvrnuo se na igru svojih igrača u prvom kolu te je naglasio kako je bilo stvari s kojima ne može biti zadovoljan.

"Rezultatom, ali i u mnogim drugim aspektima nismo bili dobri. To je savim normalno na početku sezone. Moramo biti bolji", poručio je.

Na kraju, menadžer Uniteda je odgovorio i na izuzetno nezahvalno pitanje o tome da li može vratiti staru slavu klubu.

"To je veliki izazov i znali smo to ranije. Treba vremena, ali u fudbalu ga često nemate i to je ono što ga čini izazovnim. Prije deset godina smo osvojili prvenstvo, ali da bi se vratio uspjeh potrebno je mnogo vremena, mnogo rada, dobra strategija i pravi ljudi. To je ono na čemu radimo iz dana u dan. Uvjeren sam da ću u tome uspjeti i da ćemo vratiti slavne dane Uniteda", zaključio je Erik ten Hag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana