13.8.2022. 10:48
Vest Hem tužio vlasnika London stadiona zbog previsoke cijene piva

Nisu bili sretni navijači Vest Hema na prvoj utakmici nove sezone engleskog Premieršipa. Osim što su njihovi nogometaši s poraženi (0:2) od Mančester sitija, neugodno su ih iznenadile nove cijene pića na stadionu. Naime, cijena jednog piva na "London Stadiumu" koštala je 7,30 funti, odnosno oko 18 KM. To je za 2,11 funti više nego što košta pivo na susjednom "Tottenham Hotspur stadionu".

Navijači su na društvenim mrežama žestoko kritizirali vodstvo kluba, a oni su se branili činjenicom da cijene pića nisu u njihovoj nadležnosti. "London Stadium" nije u vlasništvu Vest Hem, odnosno olimpijskog stadiona koji je izgrađen za OI u Londonu 2012. i ne može određivati cijene hrane i pića.

No, iz Vest Hema su ipak reagirali te najavili tužbu protiv vlasnika stadiona od kojeg traže da smanje cijene pića prije sljedeće domaće utakmice (21. avgust). Kao razlog za podizanje tužbe navode klauzulu u ugovoru po kojoj hrana i piće ne mogu biti skuplji od onih na konkurentnim stadionima.

Vest Hem na "London Stadiumu" igra od 2016. godine, a na njega su prešli s kultnog "Boleyn Grounda".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana