25.4.2024. 13:04
Gorući problem Borca: Bore se za duplu krunu, gleda ih 600 ljudi
Banjalučki Borac najozbiljniji je kandidat za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da pet kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine ima pet bodova viška u odnosu na Zrinjski, aktuelnog državnog šampiona.

Borac je u igri i na drugom frontu, a upravo će u dvomeču sa Zrinjskim u finalu Kupa BiH probati da duplu krunu preotme od Mostaraca, prenosi Faktor.

Tim Vinka Marinovića je u srijedu je protiv Posušja došao do 20. premijerligaške pobjede u ovoj takmičarskoj godini. I sve to pred (polu)praznim tribinama.

Naime, prema zvaničnom izvještaju iz informacionog sistema Fudbalskog saveza BiH, utakmicu Borca i Posušja pratilo je samo 600 ljudi, što je mizerna brojka i ubjedljivo najmanja posjeta u gradu na Vrbasu u ovoj sezoni.

O praznim tribinama na Gradskom stadionu u Banjoj Luci imali su šta reći i iz navijačke grupe Lešinari.

– Svaki meč na Gradskom stadionu je isti, isti je prizor. Banjalučani, ko vam više znači Borac ili televizor? – parola je koja je istaknuta tokom meča s Posušjem.

Petnaest domaćih utakmica Banjalučana ove sezone pratilo je ukupno 42.600 ljudi, ili u prosjeku 2.840 fanova po meču.

Najbolju posjetu u Premijer ligi BiH imaju Sarajevo (95.850 navijača) i Željezničar (95.404).

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana