25.4.2024. 19:24
Bomba od 500 kilograma pronađena na stadionu bundesligaša
Nevjerovatna vijest nam stiže iz Njemačke. Neeksplodirana bomba američke vojske, iz Drugog svjetskog rata, nađena je na stadionu Mainza. Eksplozivna naprava od 500 kilograma nađena je tokom građevinskih radova u blizini stadiona.

Naime, ova bomba je pronađena na MEWA Areni koja može primiti oko 33 hiljade navijača.

Njemačke vlasti će evakuirati oko 4.600 stanovnika koji žive u blizini. Oni će morati napustiti svoje domove dok bomba ne bude otklonjena sa tog lokaliteta.

Podsjetimo,ovo nije prva eksplozivna naprava pronađena u blizini stadiona. 

Naime 15. aprila pronađena je mala bomba u blizini ovog istog mjesta, ali ona je bez problema uklonjena i nije predstavljala opasnost po ljude koji žive u blizini. 

Njemački mediji prenose da utakmica protiv Kelna za vikend neće biti odgođena i odigrat će se bez ikakvih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana