28.4.2024. 19:52
Premiership: Pobjeda "Građana". Na samo bod su od Arsenala uz utakmicu manje
Fudbaleri Manchester Cityja uspješno su odgovorili na trijumf Arsenala u gradskom derbiju protiv Tottenhama i savladali u 35. kolu Premiershipa ekipu Nottinghama rezultatom 0:2.

Imao je tim Pepa Guardiole posla sa veoma nezgodnim protivnikom koji se bori za opstanak, a do prednosti ih je doveo Joško Gvardiol.

Igrala se 32. minuta kada je Kevin De Bruyne uputio centaršut, a defanzivac Vatrenih pogodio mrežu Foresta.

Imao je problema Španac i sa golmanima jer se u prvom dijelu povrijedio Ederson, a zamijenio ga Ortega, ali su pitanje pobjednika riješili u 71. minuti susreta.

Ponovo je De Bruyne bio asistent, a ovoga puta Erling Haaland egzekutor.

Sanjat će ovaj meč Chris Wood jer je propustio nekoliko velikih prilika, ali je njegov tim na kraju doživio poraz.

City je nakon ovog kola drugi na tabeli, sa bodom manje, ali i utakmicom manje u odnosu na prvoplasirani Arsenal.

Forest je 17. sa 26 bodova i bodom više u odnosu na Luton koji se nalazi u zoni ispadanja.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana