28.4.2024. 22:36
Premijer liga BiH: Vrlo bitna pobjeda Sarajeva u borbi za Evropu
Fudbaleri Sarajeva su u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Velež i upisali 14. pobjedu u sezoni.
Bordo tim trijumfovao je rezultatom 3:0, što je jedan od najtežih ovosezonskih poraza Mostaraca u sezoni. Rođeni su u trećem kolu identičnim rezultatom poraženi od gradskog rivala Zrinjskog.

Izabranici Simona Rožmana nisu na bolji način mogli otvoriti meč, s obzirom na to da je Renan Oliveira već u prvoj minuti pogodio za prednost Sarajeva. Za Brazilca je to bio deveti gol u sezoni.

Na drugi pogodak navijači Sarajeva čekali su do 63. minute. U strijelce se upisao Hamza Čataković, najbolji igrač Bordo tima na proljeće koji je došao do 14. pogotka u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Mogao je Velež učiniti završnicu neizvjesnijom. Imali su Rođeni penal u 81. minuti, ali je udarac Hrkača zaustavio Iliev. Prethodno je Kapetanović neoprezno u šesnaestercu Sarajeva oborio Mlinarića.

Do kraja je Hasić u sudijskoj nadoknadi matirao Hadžikića za konačan ishod meča.

Velež je ostao na 49 bodova i trećoj poziciji, a Sarajevo je četvrto sa četiri boda manje, ali i sa četiri boda više od petoplasiranog Posušja.

(Ajdin B.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana