30.4.2024. 20:10
Željin Saudijac na bosanskom jeziku pozvao navijače na Grbavicu
Željezničar u petak od 18,00 sati na Grbavici igra protiv Tuzle meč 30. kola PL BiH.

Saudijski veznjak Abdulmalik AlJaber, koji je postigao gol u prethodnom kolu protiv GOŠK-a, je na bosanskom jeziku pozvao navijače Plavih na naredni meč.

“Dragi Željovci, vidimo se u petak na stadionu. Svi na Grbavicu”, rekao je AlJaber na bosanskom, a onda to isto ponovio i na arapskom jeziku.


Saudijac je u Željezničar stigao tokom ljeta prošle godine, a prethodno je bio u omladinskom pogonu zabgrebačkog Dinama.

Za Željezničar je u tekućoj sezoni odigrao 11 utakmica, ali je u većini susreta dobijao šansu sa klupe za rezervne igrače.

Privremeni trener Plavih Dino Đurbuzović mu je pružio šansu od prve minute protiv GOŠK-a (2:1) i napravio pravi potez.

AlJaber je pokrenuo akciju kod prvog gola, a onda je i zabio pobjedonosni gol za Željezničar.

Inače, Željo je nakon 29 odigranih kola na osmom mjestu sa 33 osvojena boda.

(Ajdin B.)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana