5.5.2024. 21:51
Dinamo pobijedio Rijeku i došao na korak do novog naslova prvaka Hrvatske
Zagrebački Dinamo slavio je u posljednjoj utakmici 33. kola gostujuću pobjedu nad Rijekom rezultatom 2:1, te je tako napravio vjerovatno ključni korak ka novom naslovu prvaka.

Iako je Dinamo tokom gotovo svih 90 minuta na terenu bio lošiji tim od Rijeke, još jednom se pokazalo da ovaj klub ima šampionski mentalitet i sposobnost da uvijek pronađe način da pobijedi kada je najpotrebnije.

Ispromašivala se Rijeka dok u 49. minuti Marko Pjaca iz penala nije pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Mnogo više prilika imali su Riječani, ali je u 75. minuti uslijedio šok za prepunu Rujevicu. Dosuđen je slobodan udarac kojeg je u fantastičan gol pretvorio Bruno Petković.

Nakon gola za izjednačenje, Rijeka je pogodila stativu preko Smolčića, da bi kazna za promašaj stigla u 89. minuti. Arber Hoxha, koji je u igru ušao samo dvije minute ranije, prevario je čuvara i odlično pogodio za pobjedu Dinama 2:1.

Bila je to velika pobjeda za bh. trenera Sergeja Jakirovića protiv bivšeg kluba i u paklenoj atmosferi, svega nekoliko dana nakon velike porodične tragedije i gubitka majke.

Dinamo sada ima četiri boda više u odnosu na drugoplasiranu Rijeku na tri kola prije kraja. Sve su prilike da će se titula prvaka Hrvatske ponovo slaviti na zagrebačkom Maksimiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana