7.5.2024. 10:22
Plus na računu: Željezničar završio 2023. godinu s rekordnim finansijskim rezultatom
Fudbalski klub Željezničar je objavio finansijski izvještaj za prošlu godinu koju je završio u plusu od čak 1,5 miliona KM.

Jedan od uslova za dobijanje licence za takmičenje u Wwin ligi Bosne i Hercegovine za sve nogometne klubove je javno objavljivanje podataka o finansijskom poslovanju za prethodnu godinu, a Željezničar je među prvima to učinio.

Klub s Grbavice je u 2023. godini imao prihode od 8,5 miliona KM, dok su rashodi iznosili 7 miliona KM, te je na kraju ukupan bilans plus od 1,5 miliona KM, ili tačnije 1.595.280 KM. Poređenja radi, 2022. godinu Željezničarje završio u plusu od samo 70.000 KM.

Na plate je Željezničar u godini iza nas potrošio 3,1 milion KM, što je značajno povećanje u odnosu na 2022. godinu kada je potrošeno 2,3 miliona KM.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana