16.11.2020. 13:38
Source.ba na licu mjesta, šta se dešava ispred zgrade Općine Ilijaš: Velid Fazlić nam je rekao da mora da otvori sedam vreća sa listićima
Amar Dovadžija, kandidat "četvorke", trebao bi biti novi načelnik Općine Ilijaš.

Naime, on je osvojio više glasova od aktuelnog načelnika i kandidata SDA, Akifa Fazlića, ali je prebrojavanje glasova u ovoj općini stopirano zbog nepoznatih razloga, te sada nemamo konačne rezultate iz ove općine.

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, kojem pripada i Dovadžija, sinoć je rekao kako je njihov kandidat trijumfovao u Ilijašu, ali da SDA sada traži novo prebrojavanje glasova, te su istakli kako se boje određenih malverzacija tokom novog prebrojavanja glasova.

Za Source.ba portal danas je govorio Amar Dovadžija, sa kojim smo razgovarali o dešavanjima u Ilijašu.

"Došli su rezultati sa svih biračkih mjesta, gdje sam ja imao oko 350 glasova više u odnosu na Akifa Fazlića. Ostalo je Lješevo B. Čekali smo, otišli smo dolje, ali nam nisu dali da uđemo. Na kraju, ispalo je da je razlika 43 glasa u korist mene. Međutim, ostao je još taj Covid mobilni tim, gdje je ostalo oko 100 glasova da se prebroji. Cijelu noć smo ovdje dežurali pred općinom. Danas je došao predsjednik općinske komisije, koji je također Fazlić kao i načelnik, i rekao je kako se još ništa ne može slati CIK-u, kako oni moraju tražiti zahtjev od CIK-a da se dozvoli otvaranje vreća, da oni nešto kao provjere", kaže Amar Dovadžija za naš portal.

"Mi smo, dakle, ovdje ispred općine dežurali cijelu noć. Pokušao je jedan član Izvršnog odbora SDA da uđe u podrum, ali smo ga spriječili u tome. Pojavila se sinoć informacija da su izgubljeni glasački listići iz jednog biračkog mjesta, ali se to nije dogodilo. To je bila dezinformacija. Nemoguće da se prebrojao Centar, da su se prebrojali Novo Sarajevo, Ilidža, Hadžići, Vogošća, da se prebrojao Novi Grad, dakle sve veće općine u KS, samo da Ilijaš nije. U čemu je problem? Ako je sve čisto, pobijedio ili izgubio, kažete da smo pobijedili ili izgubili i nije nikakav problem. Niko sad ne zna ni šta je razlog ovome, niti šta se radi", poručio je Dovadžija.

Dovadžiju smo upitali šta će prvo napraviti ako se i službeno potvrdi da je novi načelnik Ilijaša:

"Prva stvar koju ću napraviti je da skinem političku omču sa svih općinskih službi, pa tako i sa izborne komisije", rekao je Amar Dovadžija za Source.ba portal.

Nakon što smo sa Dovadžijom jutros razgovarali putem telefona, danas je kamera Source.ba portala bila ispred zgrade Općine Ilijaš. Pogledajte šta smo tamo zatekli u narednom video prilogu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana