17.11.2020. 12:37
Adnan Delić otvoreno za Source: Nadamo se pobjedi na kraju, Semir Efendić trenutno ima 259 glasova više!
Adnan Delić, kandidat "četvorke" za načelnika Novog Grada, i dalje je u tijesnoj borbi sa aktuelnim načelnikom ove općine i kandidatom SDA, Semirom Efendićem.

Prema posljednjim podacima CIK-a, obrađeno je 131 biračko mjesto u Novom Gradu, odnosno 84,52%. Ostalo je da se obradi još 24 biračkih mjesta, odnosno 15,48%.

Prema najnovijim podacima CIK-a, koji su objavljeni jutros, Semir Efendić ima 16.893 glasova, dok Adnan Delić ima 16.634 glasova.

Za Source.ba portal danas je upravo govorio Adnan Delić, kandidat "četvorke" za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

"Pratimo zvaničke informacije CIK-a, sada je razlika 259 glasova. Još uvijek nisu prebrojani glasovi mobilnih Covid timova, vjerovatno glasovi pošte i glasovi iz inostranstva. Kada CIK objavi konačne rezultate, mi ćemo biti prvi koji će slaviti pobjedu ili prvi koji će čestitati pobjedniku i, naravno, staviti se na raspolaganje za dobre stvari koje trebaju da se dese u našoj općini, a koje su u korist građana Novog Grada", kaže Adnan Delić na početku razgovora za Source.ba portal.

Njega smo upitali da li vjeruje u pobjedu na kraju, s obzirom da je Semir Efendić još u izbornoj noći proglasio pobjedu u Novom Gradu.

"Sve je moguće. Mi smo se kandidovali da pobijedimo, nismo išli u ovu utrku da bi odmah na početku izgubili. Do samog kraja očekujemo pobjedu. Očekujemo pobjedu na osnovu rezultata CIK-a, a ne na osnovu bilo čijih nezvaničnih informacija. Tako da se nadamo pobjedi na ovim izborima. Spremni smo, kako sam rekao, da budemo prvi koji će čestitati pobjedniku i staviti mu se na raspolaganje za sve dobre i pozitivne stvari u ovoj općini", kaže Delić.

Adnan Delić se prvi put pojavio na nekim izborima u BiH, te je ostvario odličan rezultat s obzirom da je potpuno novo lice na političkoj sceni u BiH. Pitali smo ga da li je iznenađen ovim brojkama.

"Odradili smo sve što je bilo do nas. Postavili smo sami sebi ciljevi. Ponosni smo na kampanju koja je iza nas. Ponosni smo na to da smo stavili čovjeka u fokus našeg djelovanja. Ako ćemo gledati iz perspektive dva-tri mjeseca prije početka kampanje, vjerovatno nikad niko nije mogao pretpostaviti da će rezultat biti ovakav. Želim da kažem da smo iskreno, srcem ušli u ovu kampanju i nismo se pretvarali. Nismo pokušali da se predstavimo nečim drugim, jednostavno smo bili to što i jesmo. Građani su to prepoznali i dali nam ogroman broj glasova. Sve vrijeme u kampanji smo pričali da ovo nije utrka samo do 15. novembra, nego da se ona nastavlja i nakon 15.11. Ovo je maraton za našu djecu i za budućnost BiH", rekao je Adnan Delić.

I na kraju, našeg sagovornika smo upitali koja je to prva stvar koju će napraviti kada sjede na poziciju načelnika Novog Grada, ukoliko, naravno, ostvati pobjedu nad Efendićem.

"To je pitanje svih pitanja. Prvo ćemo obići sve mjesne zajednice koje smo obilazili i prije izbora. Želimo dati poruku svim tim ljudima da smo mi došli ne da osvojimo njihove glasove, nego da zadobijemo njihovo povjerenje, osvojimo njihova srca i da im kažemo da ćemo im uvijek biti na usluzi, jer postojimo zbog njih. Uporedo s tim, napravit ćemo reviziju poslovanja Općine u dosadašnjem periodu i napravit ćemo jednu analizu koju će uraditi ljudi od struke, kako bi vidjeli koje su to naše snage, mogućnosti, prilike, ali i slabosti", rekao je na kraju razgovora za naš portal Adnan Delić.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana