22.2.2021. 19:59
Pitali smo Dinu Konakovića: Šta ako se idealna osoba za posao ne slaže sa principima Naroda i pravde, je li to automatska odbijenica?!
Elmedin Dino Konaković, predsjednik Naroda i pravde, večeras je za Source.ba portal prokomentario neke od svojih posljednjih izjava, a koje se tiču zapošljavanja u javnim preduzećima.

Naime, Konaković je gostujući na TV-u nedavno rekao:

"Raspisuju se konkursi, naravno, ali ipak, da to ne bude licemjerno i lažno, politike koje preuzmu odgovornost za funkcionisanje sistema biraju ljude. Jer, nama nije baš logično da neko ko nema iste političke ciljeve bude samo zato što njegova naobrazba na dobrom nivou, a ne slaže se s principima Naroda i pravde", rekao je Konaković.

Podsjećanja radi, nekoliko mjeseci ranije, na skupu NiP-a, Konaković je poručio:

"Ili će babo naći posla preko stranke. Neće biti posla preko stranke, zato će djeca morati znati, zato ta reforma obrazovanja je ključna reforma".

Na Facebooku je, također, nedavno napisao:

"Borimo se protiv sistema u kojem se zapošljava sa stranačkom karticom, a sa karticom najboljeg studenta ide na biro i u neizvjesnost".


U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Elmedinom Konakovićem.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana