15.6.2022. 14:01
Ovo su najvec´e igre koje stižu na Xbox, tu je i srpski horor Scorn
Xbox (Microsoft) i Bethesda održali su zajedničku konferenciju posvećenu predstavljanju novih video igara, ali i objavljivanju novih informacija vezanih za neke od dugoočekivanih naslova koji nikako da se pojave pred publikom.

Ovo su neke od najzanimljivijih video igara predstavljenih na događaju održanom 12. juna, a posebno nam je drago da smo vidjeli i kreaciju jednog domaćeg studija.

Scorn
Ovu video igru razvija srpski studio Ebb Software ekskluzivno za Windows i Xbox Series X/S. Inspirisana je djelima H.R. Gajgera, izgleda odlično, hororno, i veoma uznemirujuće, a moći ćemo je zaigrati 21. oktobra ove godine.

Starfield
Novi Bethesda open-world RPG naslov Starfield je ovoga puta smješten u budućnost i bespuća svemira. Prvi put objavljena 2018. godine, ova igra čini se zaista ogromna. Veliki broj planeta za istraživanje, OK borba vatrenim oružjem, pomalo ukočene animacije NPC-eva... Sve u svemu, prava Bethesta igra. Trebalo je da ugleda svjetlost dana 11. novembra 2022. godine, ali odložen je za sljedeću godinu, prenosi Benchmark.

Hollow Knight: Silkson
Sjajni Hollow Knight pred publikom se pojavio 24. februara 2017. godine i odmah je pobrao simpatije publike i odlične ocjene kritike. Nakon četiri ekspanzije, ono što je započelo kao DLC, Silksong, preraslo je u punokrvni nastavak. Najavljen 2019. godine, Hollow Knight: Silksong nikako da dobije datum izlaska. Da vas razočaramo, datum ne znamo ni sada, ali se očekuje u narednih 12 mjeseci, kao i sve ostale igre koje dolaze direktno na Xbox Game Pass. Jedna dobra vijest - igra izgleda fenomenalno.

Redfall
Poznati razvojni studio Arkane (Prey, Deathloop, Dishonored) najavio je novu igru, kooperativnu pucačinu imena Redfall. Svaki igrivi alter ego ima svoj set jedinstvernih moći - nevidljivost, kinetičke sposobnosti, itd. Borite se protiv čudovišta, priča se čini zanimljivom, gejmplej odlično, sarkazam onako. Datum izlaska? U neko doba sljedeće godine.

Forza Motorsport
Za sve ljubitelje vožnji, Garan Turismo 7 bio je veliko razočarenje, najviše zbog podmuklih mikrotransakcija. Evo ga Forza Motorsport da poboljša situaciju. Iako ne baš simulacija, ova igra izgleda veoma zabavno, donosi odličnu zabavu, grafiku i dinamičke vremenske uslove, kao i još mnogo toga drugog na proljeće sljedeće godine.

Grounded
Ova igra je u early access fazi od jula 2020. godine, ali bi najzad trebalo da se pojavi u verziji 1.0 tokom septembra ove godine. Zanimljiv survival koncept u kojem se, smanjeni (kao u Honey, I Shrunk the Kids), borite za živu glavu ili goli život, kako vam je draže, protiv ogromnih stanovnika vaše bašte.

Persona
Za sve ljubitelje ove legendarne jRPG/Social Sim igre, moći ćete da uživate u tri njena izdanja na vašem računaru. Persona 3 Portable, Persona 4 Golden, i Persona 5 Royal dolaze na PC 21. oktobra. Sjajna priča, fenomenalna muzika, zanimljivi likovi i odlična mehanika su ono što je ovom serijalu donijelo milione poklonika.

Plague Tale: Requiem
Plague Tale: Innocence pred publikom se pojavio 14. maja 2019. godine. Pred nama se sada pojavio nastavak imena Plague Tale: Requiem koji bi trebalo da se nađe na tržištu u nekom trenutku ove godine. Sve u svemu, izgleda odlično, veoma podsjeća na nastavak, pa iskreno jedva čekamo da se vratimo u ovaj mračni XIV vijek.

Diablo IV
Za kraj, Diablo IV. Nema ovdje mnogo šta toga da se kaže osim da se nadamo da će biti bolji od Diablo: Immortal. Naravno, ni ovdje ne izostaju društveni aspekti od kojih sve moderne AAA igre pate, ali saznaćemo da li je po sredi kvalitet ili uzimanje novca tokom sljedeće godine, prenosi telegraf.rs.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana