3.1.2022. 11:21
Pogled u budućnost Billa Gatesa: Oni koji razumiju ova tri područja bit će jako traženi na tržištu rada
Tehno poduzetnik Bill Gates otkrio je da će oni koji se bave naukom, inženjerstvom i ekonomijom biti traženi u godinama koje dolaze. Prema njegovim riječima, radi se o ‘agentima promjena za institucije’.

‘Osnovno znanje u nauci, matematici i ekonomiji će biti ključnu za ostvarivanje karijere’, rekao je Gates.

Kako je pojasnio, za to ne treba biti stručnjak u programiranju, tek imati sposobnost razmišljati na način na koji to rade stručnjaci u ovim područjima.

‘Potrebno je razumjeti šta oni rade i šta mogu, a šta ne’, ističe suosnivač Microsofta.

Podsjetimo, Gatesovo bogatstvo nastavlja rasti i procjenjuje se na 139 milijardi dolara, a na listi najbogatijih tehno ljudi na svijetu pretekli su ga Jeff Bezos i Elon Musk.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana