16.1.2019. 17:45
Sniježne padavine vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu, evo i kada
Kako navode meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, padavine nas očekuju u nekoliko narednih dana.

U četvrtak na zapadu i jugozapadu Bosne, sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i snijegom u višim područjima. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren jugozapadni, a u Hercegovini slab istočni i sjeveroistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Krajini se očekuju jaki udari juga. Jutarnje temperature od -6 do 0, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 2 do 8, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 3 do 9, na jugu Hercegovine, sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 12 °C.

U petak prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne uglavnom sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.
 
U subotu oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 8, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. U Bosni padavine uglavonom poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 10, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 7 do 12 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana