21.6.2020. 18:20
U Bosni sutra oblačno s kišom i pljuskovima, u Hercegovini slabija kiša
U Bosni se sutra očekuje oblačno s kišom i pljuskovima, u Hercegovini uglavnom slabija kiša ili slabi lokalni pljuskovi. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Obolnije padavine se očekuju u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni (od 30 do 60, lokalno do 80 l/m2). Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu i jugoistoku od 21 do 23 stepena. 

U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom, pljuskovim i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 11, najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

U Bosni je danas bilo oblačno s mjestimičnom kišom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 14, Banja Luka, Gradačac, Sokolac i Tuzla 16, Bugojno, Doboj, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 17, Bijeljina i Sanski Most 18, Prijedor 19, Bihać 20, Grude, Neum i Široki Brijeg 24, Trebinje 25 i Mostar 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  


(FENA) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana