5.7.2020. 9:40
Vrijeme u BiH: Jutro oblačno, ostatak dana razvedravanje
U Bosni jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo, Sokolac 15; Bihać 16; Bugojno, Sanski Most 17; Sarajevo, Tuzla, Zvornik 18; Banja Luka 19; Gradačac 20; Livno 21; Grude 22; Neum, Trebinje 23; Široki Brijeg 25; Mostar 27; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno  raszvedravenje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne se očekuje postepeno smanjenje naoblake. Tokom dana ponegdje na području kantona je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Dnevna temperatura oko 25 °C.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana