8.7.2022. 8:46
U BiH danas oblačno vrijeme sa kišom, najviša dnevna temperatura do 24 stepena
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 11, Sokolac 13, Bugojno 14, Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 16, Grude 17, Mostar i Trebinje 22 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslijepodne prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 
(Fena/Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana