14.7.2022. 8:26
Danas sunčano, temperature idu do 34 stepena: Objavljena je prognoza i za vikend
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti tokom poslijepodneva. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 28 do 34 stupnja.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 29 stupnjeva.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stupnjeva.

U subotu sunčano. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove u centralnim, istočnim i zapadnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu do 37 stupnjeva.


U nedjelju se, prema prognozi FHMZ-a, u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u sjevernim i sjeveroistočnim područjima sa kišom. Tokom dana, bez padavina i razvedravanje.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu do 34 stupnja.


(Admir O.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana