30.8.2020. 8:55
Double-double izdanje Jusufa Nurkića
Sasvim očekivano, Los Angeles Lakersi su završili posao u petoj utakmici serije protiv Portland Trail Blazersa i sa ukupnih 4-1 plasirali se u polufinale Zapadne konferencije.
Očekivano, jer je ekipa iz Oregona bila znatno oslabljena. Sinoć su igrali bez prve zvijezde, povrijeđenog Damiana Lillarda, dok je još ranije trener Terry Stotts ostao i bez usluga Zacha Collinsa.

Može se čak reći da su Blazersi pružili dobar otpor favoritu, pred kraj prvog poluvremena su imali i vodstvo od 67:59, ali potpuno su se raspali u trećoj četvrtini kada Lakersi ostvaruju opipljiviju prednost (90:76) koju održavaju do samog kraja i konačnih 131:122.

Na posljednjem ovosezonskom meču svog tima Jusuf Nurkić je pružio dobru partiju. Upisao je double-double od 16 poena i 10 skokova, tome pridodao šest asistencija, pet ukradenih lopti i jednu blokadu.

Kod Portlanda od njega su efikasniji bili samo CJ McCollum (36 poena) i Carmelo Anthony (27). Lakerse je predvodio sjajni “dinamični duo”, LeBron James je zabilježio triple-double od 36 poena te po 10 skokova i asistencija, dok je Anthony Davis utrpao 43 poena.

Lakerse u narednoj rundi očekuje bolji iz serije Utah – Denver (trenutno 3-2).


(Patria)
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana