14.11.2020. 22:01
Ruskinje prejake za hrabre košarkašice BiH
Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je večeras (68:72) u Sarajevu od Rusije u četvrtom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naše djevojke trebale su pobjedu za plasman na veliko takmičenje, ali nažalost do nje nisu došle, pa će šansu tražiti u preostale dvije utakmice protiv Švicarske i Estonije u februaru naredne godine.

Što se tiče samog susreta, BiH se odlično držala većim dijelom susreta, a krajem druge četvrtine došla je do maksimalnih devet poena prednosti.

Na poluvrijeme smo otišli sa plus šest, ali su Ruskinje u nastavku susreta opravdale status favorita i okrenule rezultat.

Tokom četvrte dionice su povele sa devet poena razlike, što je bilo nedostižno za naš tim.

Rusiju je do treće pobjede predvodila Raisa Musina s 25 ubačenih poena.

U našem timu najefikasnija je bila Džonkel Džons (Jonquel Jones) s 23 koša, Matea Tavić je dodala 15, a Marica Gajić 13.

Našoj reprezentaciji ovo je bio prvi poraz, nakon tri uvodne pobjede.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana