24.3.2022. 10:04
Haos na klupi Heata, zvijezde tima se umalo potukle
Golden State Warriorsi su oslabljeni uspjeli svladati Miami Heat sa 118:104.

Ipak, meč je obilježila svađa na klupi domaćih u trećoj četvrtini, kada su saigrači morali da zadržavaju Jimmyja Butlera i Udonisa Haslema, a trener Eric Spoelstra u frustraciji je bacio tablu na pod.

“Haslem mi je rekao da ne mogu da držim korak u ovoj eri uzevši u obzir kako igram u posljednje vreme. Ja sam njemu i Spolestri rekao da su relevantni jedino zbog Dwaynea Wadea“, rekao je Butler nakon meča.

“Bilo je ludo, bila je to strast”, opisao je Kyle Lowry.

“Možemo da iskoristimo ovakve momente da nas katapultiraju i da pozitivno utiču na nas”, kaže Spolestra i dodaje da je uvjeren da neće biti negativnosti u svlačionici.

Warriorsi su igrali bez povrijeđenih Curryja i Iguadale, a slobodno večer dobili su Thompson, Green i Porter. Ipak, usjpeli su da prirede iznenađenje na krilima raspoloženog Jordana Paula sa 30 poena (10-18 iz igre), 4 skoka i rekord karijere od 9 asistencija.

Golden State je drugo poluvrijeme počeo serijom 19-0, a istakli su se još sa po 22 poena Demion Lee (5-10 iz igre), Andrew Wiggins (8-16 iz igre) i Jordan Kuminga (9-17 iz igre). Nemanja Bjelica upisao je 9 poena (2-3 iz igre, 4-4 penali za 19 min), 6 skokova i 5 asistencija.

Za Heat je najefikasniji bio Kyle Lowry sa 26 poena (9-14 iz igre) i 9 asistencija, Bam Adebayo imao je 25 poena (9-16 iz igre, 9sk, 4ast), a Jimyy Butler 20 (7-15 iz igre, 5sk), prenosi N1..


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana