21.6.2022. 18:00
Bivši NBA igrač Caleb Swanigan preminuo u 25. godini
Caleb Swanigan nekadašnji NBA igrač preminuo je u 25. godini.

Swanigan je rođen 18. aprila 1997. godine u Indianapolisu. U karijeri je igrao za Purdue koledž od 2015. do 2017. godine. Zatim je prije pet godina izabran na NBA draftu kao 26. pick od Portland Trail Blazersa, piše N1. 

Dvije godine nosio je dres Blazersa, zatim po godinu za Canton Charge i Texas Legends, te za Sacramento Kingse jednu sezonu. Poslije toga igrao je za Stockton Kingse godinu dana, pa se vratio u Portland.

Caleb Swanigan ostavio je iza sebe brojna košarkaška priznanja, a osvojio je i dva zlata sa reprezentacijama U-17 i U-19 Sjedinjenih Američkih Država.

Swanigan se borio s gojaznošću tokom svog djetinjstva i adolescencije, odrastao je u siromaštvu, a prošle godine bio na sudu zbog posjedovanja marihuane. 



(Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana