28.4.2024. 22:30
KK Bosna ostvarila treću pobjedu u borbi za prvaka BiH
Košarkaški klub Bosna Meridian ostvarila je pobjedu protiv ekipe Mladosti rezultatom 74:60 u okviru 5. kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

Utakmica je od samog početka bila dosta izjednačena i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 36:35 za ekipu Bosne.

U drugom poluvremenu Mladost je igrala jako dobro sve do posljednje četvrtine gdje su uspjeli postići samo 6 poena. Košarkaši Bosne su bili dosta bolji u završnici utakmice, pa su tako uspjeli doći do nove pobjede.

Najbolji pojedinac u redovima Bosne bio je Cousins sa 20 ubačenih poena, dok su Caruthers i Zubac ubacili po 11 poena. U ekipi Mladosti najbolji je bio Ćup sa 17 ubačenih poena.

Utakmica je završena rezultatom 74:60 za ekipu Bosne.

Košarkaši Bosne su trenutno treći na tabeli Lige 6. Imaju omjer od tri pobjede i dva poraza. Mladost se nalazi na posljednjem mjestu sa omjerom od 0 pobjeda i 5 poraza.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana