27.4.2020. 12:22
Grilovani oslić štapići
Kako biste što više uživali u konzumiranju hrane, potrebno je da imate raznovrstan jelovnik. Stoga je riba, barem jednom sedmično, preporučljiv izbor, a mi vam donosimo zanimljiv način pripreme.
Sastojci:

300 g fileta oslića 
2 češnja bijelog luka
1 kašika peršuna
1 kašičica mješavine začina
1 kašika maslinovog ulja
1 jaje 
20 g prezle
so
biber

Filet oslića grubo usitnite, pa ga pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, peršunom, začinima i maslinovim uljem. Kako biste dobili finu smjesu za oblikovanje štapića, naš kuhar preporučuje upotrebu Tefal štapnog miksera. Nakon što ste dobili kompaktnu smjesu, dodajte jaje i prezlu i sve dobro umijesite rukam dok ne budete mogli formirati štapiće. 

Ruke možete malo pokvasiti vodom ili uljem, što će vam olakšati pravljenje štapića. Štapiće možete na kratko staviti u zamrzivač, kako bi se bolje stegnuli, pa ih pržite na gril tavi dok lijepo ne porumene. Možete ih poslužiti uz čušpajz od špinata, ili krompir salatu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana