30.4.2020. 11:43
Bez konzervansa i pojačivača okusa napravite ovu jednostavnu paštetu i uživajte u gljivama na malo drugačiji način.
Sastojci:
250 g gljiva (šampinjoni, bukovače, lisičarke i sl.)
20 ml maslinovog ulja
1 luk
1 kašika mješavine začina
150 g putera
1 kuhano jaje
50 g oraha
so
biber
Skuhajte jaje i ostavite ga sa strane. U wok tavi na maslinovom ulju prepržite luk, pa kad omekša dodajte nasjeckane gljive. Posolite, pobiberite i dinstajte dok i gljive ne postanu mekane.
Sve prebacite u dublju zdjelu, pa dodajte puter, kuhano jaje, orahe i začine po želji. Tu na scenu stupa
Tefal štapni mikser s kojim ćete od ovih namirnica izmiksati preukusnu paštetu.
Bilo bi dobro da paštetu ostavite da se hladi, ali ako ste nestrpljivi možete je konzumirati odmah.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.