6.5.2020. 13:01
Vrlo jednostavan, a jako tražen recept je onaj za sutliju. Naš kuhar se odlučio za varijantu s voćem koja će dodatno obogatiti ovaj tradicionalni desert.
Sastojci:
100 g riže
500 ml mlijeka
50 g šećera
30 g putera
100 g šumskog ili drugog smrznutog voća
1 vrećica vanilin šećera
korica 1 limuna
prstohvat soli
U većoj šerpi zagrijte mlijeko, pa dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer, te narendanu koricu limuna i puter. S vremena na vrijeme, promiješajte dok mlijeko ne proključa. Tada smanjite vatru, pa u mlijeko dodajte rižu i lagano sve promiješajte.
Poklopite i kuhajte na minimalnoj temperaturi oko 25 – 30 minuta, uz povremeno protresanje šerpe. Bilo bi dobro da rižu ne miješate kašikom. Smrznuto voće odledite na laganoj vatri i po želji dodatno zasladite. Gotovu rižu rasporedite u zdjelice i jednako je prelijte sa umakom od voća. Ostavite da se ohladi i uživajte u laganim i slatkim zalogajima.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.