28.5.2020. 11:36
Mediteran pasta
Malo smo poželjeli more, pa nam je naš kuhar pripremio pastu koja će vas svojim mirisima odvesti ravno na Mediteran.
Sastojci:

150 g špageta
1 patlidžan
10 ml maslinovog ulja
1l vode
5 g soli
150 ml paradajz sosa
2 češnja bijelog luka
20 g parmezana
ulje za prženje
biber
so

Za početak skuhajte pastu. Mi smo odabrali špagete, a vi možete koristiti i neku drugu. Ako pravite obrok za dvoje onda su vam ove količine sasvim dovoljne. Za više osoba uduplajte količinu namirnica.

Špagete skuhajte u vodi koju ste nakon što je proključala posolili i pouljili. Dok se pasta kuha, pripremite umak.

Patlidžan isijecite na pola, pa jednu polovinu isjeckajte na kockice, a drugu na veće kriške. U dubokom ulju ga prepržite pa stavite na papirni ubrus kako biste se riješili viška masnoće.

U wok tavi ili šerpi zagrijte paradajz sos (100 ml) sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, te začinite. Kada umak proključa, dodajte kockice patlidžana, a zatim i skuhanu pastu. Ukoliko vam je umak pregust, slobodno dodajte malo vode u kojoj ste kuhali špagete. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte narendani parmezan i ostatak paradajz sosa, dobro izmiješajte i poslužite sa kriškama patlidžana i svježim listićima bosiljka. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana