12.6.2020. 13:06
Nanin hljeb
Miris hljeba kojeg ste napravili i ispekli sami je neuporediv sa bilo čim. Ovo je vjerovatno najjednostavniji recept za domaći hljeb, kojeg je naš kuhar „prepisao“ od nane.
Sastojci:

500 g brašna
1 kesica instant kvasca
1 kašičica soli
20 ml ulja
150 – 200 ml vode

Prosijte brašno, pa mu dodajte kvasac i so. Sve lagano izmiješajte, pa postepeno dodajite toplu vodu i umijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom oko pola sata.

Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na dva jednaka dijela, premijesite ga i formirajte željeni oblik hljeba. Tepsiju u kojoj ćete peći hljeb premažite uljem, pa rasporedite tijesto. Premažite i tijesto uljem, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Tada smanjite temperaturu na 180 i pecite još 10-15 minuta.

Nanin hljeb će zamirisati kućom, a možete ga poslužiti uz bilo koje jelo. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana