16.6.2020. 11:04
Rižoto Adriatico
Riža je nezamjenjiva namirnica, a ako je još niste zavoljeli, sa ovim receptom mogli biste dobiti novo omiljeno jelo.
Sastojci:

250 g morskih plodova
200 g riže
100 ml bijelog vina
40 g putera
3 češnja bijelog luka
1 luk
1 paradajz
svježi peršun
so
biber
parmezan

U šerpi proključajte vodu koje treba biti tri puta više nego riže. U proključalu vodu istresite rižu, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta. Bez miješanja. 

Dok se riža kuha, na puteru izdinstajte sitnije nasjeckan luk. Ako koristite smrznute morske plodove, ne odmrzavajte ih, već ih odmah dodajte u luk, pa ih pospite sitno nasjeckanim bijelim lukom. Pržite sve oko 2-3 minuta, pa dodajte svježi paradajz nasjeckan na kockice.

Poslije par minuta, dodajte skuhanu i procijeđenu rižu, pa sve prelijte bijelim vinom i krčkajte 4-5 minuta. Na kraju dodajte soli i bibera po želji, te pospite rižoto sa sitno nasjeckanim svježim peršunom. Rižoto servirajte sa trakicama parmezana. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana