24.6.2020. 13:16
Šta rade špagete u rerni? Odgovor je jednostavan: Peku se i budu neopisivo dobre!
Sastojci:
300 g špageta
500 g faširanog mesa
500 ml paradajz sosa
2 češnja bijelog luka
20 g prezle
200 g goude
1 jaje
so
biber
origano
šećer
mješavina začina
mljevena crvena paprika
svježi peršun
Navikli ste špagete kuhati, pa ih servirati uz neki umak, ali naš kuhar ima način da sve pripremite odjednom. U tepsiju ulijte paradajz sos, pa mu dodajte so, biber, origano, šećer i bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte.
U posebnoj zdjeli sjedinite faširano meso sa mješavinom začina, soli, biberom, svježim peršunom, prezlom i jajetom. Od ove smjese formirajte „pljeskavice“ veličine dlana, pa u njih utistnite oko 100 g špageta, pa ih preklopite kako bi tjestenina ostala u mesu. Sve poredajte u tepsiju sa sosom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni oko 15 minuta.
Nakon toga, skinite foliju, pa sve pospite narendanom goudom i vratite u rernu na još 10-15 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.