14.7.2020. 13:26
Paprike roge su posebne ne samo zbog svog izgleda, već i zbog zavodljivog okusa i mirisa. Naš kuhar je odlučio ovoga puta staviti ih u supu. Oduševljeni smo!
Sastojci:
300 g paprika roga
200 g pelat paradajza
200 ml povrtnog temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja bijelog luka
1 luk
maslinovo ulje
so
biber
chili sjemenke ili sušena chili papričica
svježi bosiljak
Paprike roge operite, posušite, te poslažite u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 25 minuta, odnosno dok im korica fino ne potamni. Potom ih umotajte u kesu i ostavite oko 20 minuta. Paprike ogulite i odstranite im peteljke i sjemenke, pa ih ubacite u
Tefal blender. Dodajte pelat paradajz i vrhnje za kuhanje, pa miksajte dok se ne dobije fini gusti sok.
U šerpi na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša ulijte sok od paprika i paradajza. Zatim, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, chili sjemenke, so i biber. Dobro izmiješajte, pa kada proključa ulijte povrtni temeljac i kuhajte još 10 minuta. Na kraju dodajte listiće svježeg bosiljka i uživajte pikantnim okusima.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.